Sponsorointi

Nimeni on Onni Paasonen ja olen 17 v. lukiolainen ampumahiihtäjä Mäntyharjulta.

Urheilu-urani alkoi Mäntyharjun Virkistyksen riveissä viisivuotiaana liikkarilaisena.

Olen kilpaillut monissa eri yleisurheilulajeissa piiritasolla, saaden mitaleja mm. maastojuoksussa, kiekonheitossa, kuulantyönnössä, seiväshypyssä ja viesteissä.

Hiihdossa piirinmestaruusmitaleja on molemmilla tyyleillä, vapaalla ja perinteisellä tyylillä, niin yksilömatkoilta kuin viesteistäkin.

Lisäksi olen harrastanut voimistelulajeja, Teamgymiä ja freegymiä.

Suomenmestaruustasolla olen kilpaillut maastojuoksussa, hiihdossa, hirviurheiluissa sekä ampumahiihdossa. Suomenmestaruusmitaleja löytyy kaapista yksi kultamitali hirvenjuoksun miesten viestistä vuodelta 2019 ja kaksi pronssimitalia, hirvenhiihdosta 2019 ja ampumajuoksusta 2018. Lisäksi on monta ”kirvelevää” nelossijaa, mutta niitä ei muistella. Tuorein nelossija tuli rulla-ampumahiihdon SM-kisoista Hollolasta normaalimatkalta 9.8.2020.

Kausi 2019-2020 oli monin tavoin haasteellinen. Lumipulan vuoksi näillä leveysasteilla pääsi hiihtämään todella myöhään ja kausi loppui kesken korona-pandemian vuoksi, mm. kaikki kevään SM-kisat peruttiin. Jotakin jäi kuitenkin käteen tältäkin kaudelta: Monia kansallisen tason kilpailuvoittoja ja tukku hyviä sijoituksia. Hiihtovauhti parani kevättä kohti ja ”sileän” hiihdon Piirinmestaruus-kisoista tulikin hopeaa ja monta kovaa urheilijaa jäi taakse.

Ampumahiihtopiireissä hyvä vireeni oli huomattu ja minut valittiin keväällä AN-Biathlon Teamiin. Tämä ryhmä on niille, jotka eivät vielä ihan päässeet ampumahiihtoliiton ryhmiin mukaan, mutta ovat sinne vahvasti tyrkyllä. Ryhmän on perustanut edesmennyt Asko Nuutinen, joka on yhä arvostetuin suomalainen ampumavalmentaja näissä piireissä. Tiimin leireillä hiotaan paineenalaista ampumista ja ryhmässä hiihtämistä yms. taitoja, joita kotioloissa ei voi harjoitella. Valinta tähän ryhmään oli mieluisa yllätys ja taas yksi kehitysaskel eteenpäin.

Edustan Mikkelin Hiihtäjiä myös tulevalla kaudella 2020-2021. Fysiikkavalmentajana jatkaa Ville Nousiainen ja ampumavalmentajana aloitti kokenut Jari Junttanen. Valmennuslinjaus on tehty siten, että parhaat vuodet osuisivat aikuisiälle. Tulevana kautena kilpailusarja muuttuu kovemmaksi, sillä siirryn M19 sarjaan, jossa on jo todella kovaa porukkaa. Osa miehistä on kiertänyt kisoja jo Suomen rajojen ulkopuolellakin. Tämän vuoden tavoitteeksi onkin asetettu ampumapaikkatyöskentelyn nopeuttaminen ja saada ampumavarmuus hyvälle tasolle niin, että hyvän ja huonon päivän ero olisi mahdollisimman pieni ja tietysti hiihtovauhtia on tarkoitus parantaa.


Kiitän urheilijanpolkuni tukijaa Punavaara Oy.tä hyvästä yhteistyöstä ja olen iloinen, että voin tulevallakin kaudella urheilla Teidän logon alla.

Terveisin Onni

Tiedotteet

Toimistomme sijaitsee Mäntyharjun
kunnantalolla, osoitteessa Asematie 3.

Tee vikailmoitus

Voit tehdä vikailmoituksen lähettämällä vikailmoituslomakkeen tai soittamalla päivystysnumeroon 040 572 7986 ma-pe klo 8-14.

Yhteystiedot

Asematie 3 (Mäntyharjun kunnantalo)
52700 Mäntyharju
Puh. 040 572 7986
asiakaspalvelu@punavaara.com

Punavaara Oy mukana tukemassa nuorisourheilua